Wablieft

Eén op vijf Vlamingen heeft moeilijkheden om teksten te lezen. Eén op vier Vlamingen haakt af als lezen iets meer moeite kost. Eén op zeven Vlamingen is laaggeletterd. Zij hebben problemen met teksten lezen op papier en op websites. Wablieft pakt dit aan! Lezers die graag vlot leesbare teksten lezen, komen aan hun trekken met de Wablieft-krant, de Kleine Wablieft en de Wablieft-boeken.

Wablieft: De duidelijkste krant

Het nieuws in duidelijke taal, dat brengt de Wablieft-krant elke woensdag opnieuw, al 30 jaar lang. Meer dan 10.000 lezers genieten van het nieuws uit binnen- en buitenland. De krant trakteert je op leuke weetjes, een pittige blog, een kruiswoordraadsel en veel meer.

Omdat nieuws snel verandert, vind je elke week enkele artikels online. Zo ben je helemaal mee!

Ben je op zoek naar een artikel uit een oude Wablieft-krant? In het archief vind je alle artikels terug vanaf 2009.

Zin in nog korter en eenvoudiger nieuws? Dan is er Wablieft Start: een tijdschrift met foto's in kleur. Wablieft Start valt elke twee weken in je bus, behalve in de schoolvakanties. Een digitaal abonnement nemen kan ook!

Met de kranten aan de slag in de klas? Ontdek hun handleiding vol prikkelende werkvormen op KlasCement!

Vlotte boeken, omdat lezen leuk is!

Graag lezen doet beter lezen. Daarom zijn er de Wablieft-boeken. Dit zijn boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant... En geschreven door bekende auteurs.

Bij de boeken horen luistercd's, lesmappen en allerhande activiteiten.

Thema
  • gelijke kansenbeleid/armoede
  • literatuur en leesmotivatie
  • taal(bevordering) en taalstimulatie
Logo wablieft: 'wablieft. krant. tekstadvies. boeken.'