Wat betekenen de coronamaatregelen voor je dynamoPROJECT, dynamoOPWEG en Kunstkuurproject?

Met de nieuwe richtlijnen omtrent het coronavirus worden de lessen komende periode opgeschort. Wat als de afspraken met een externe culturele partner of het bezoek aan een culturele bestemming in deze periode vallen?

1 Je dynamoPROJECT

Optie 1: Je moet je dynamoPROJECT uitstellen

De einddatum voor jullie dynamoPROJECT kan uitzonderlijk verschoven worden naar uiterlijk 31/10/2020. Zo hebben jullie het maximum aan flexibiliteit om een uitgestelde/geannuleerde workshop in te plannen en het project af te werken. Maak afspraken met de externe partner en laat ons voor de einddatum van je project via dynamo@ond.vlaanderen.be weten hoe jouw gewijzigde traject er zal uitzien (met vermelding van je dossiernummer). Ons team zorgt voor de verdere opvolging van je dossier. Hou er rekening mee dat je leerlingen misschien in een andere groep of volgende klas zitten.

Optie 2: Je moet je dynamoPROJECT annuleren omdat de geplande samenwerking niet kan doorgaan

We hopen dat jullie (indien nodig) een nieuwe afspraak kunnen maken met jullie externe partner. Indien dit niet lukt voor 30/06/2020 of bij uitbreiding 31/10/2020, dan ondersteunen we jullie op deze 2 vlakken:

De annulatiekosten van een samenwerking met een externe partner mogen ingediend worden in het financieel verslag. Dit valt echter niet te cumuleren met de normale werkelijke kost van de dienstverlening van de externe partner. Na indienen van het verslag, zend je de digitale facturen naar dynamo@ond.vlaanderen.be

Reeds gemaakte kosten (materiaal, vervoer, toegangsgeld) binnen een goedgekeurd project mogen ingediend worden in het financieel verslag. Vb: jullie kochten al verf aan, maar de kunstenaar kan geen samenwerking meer aangaan met jullie voor 31/10/2020. Na indienen van het verslag, zend je de digitale facturen naar dynamo@ond.vlaanderen.be.

2 Je dynamoOPWEG-aanvraag

Cultuurkuur annuleerde alle dynamoOPWEG-aanvragen van 14 maart t.e.m. 17 mei. De meeste culturele bestemmingen zijn immers gesloten. Je moet hiervoor geen actie ondernemen, ons team annuleert de aanvragen voor jou.

3 Je Kunstkuur

Voor alle informatie en specifieke regelgeving over maatregelen van Corona, neem zeker een kijkje op de pagina voor academies hierover.

Ook op deze pagina vind je actuele informatie terug, met bijzondere aandacht voor het dko.

Leerkrachten van de academie worden niet beschouwd als “externen” (die nog even de school moeten mijden), maar als “essentiële derden”. Dit betekent dat zij opnieuw in de school mogen langskomen voor hun Kunstkuur-opdracht. Samenwerkingen kunnen met andere woorden opnieuw doorgaan, maar zowel school als academie moeten natuurlijk inschatten of de concrete situatie dit toelaat.

Academies kunnen het niet-aangewende deel van het werkingsbudget (pro rata met een maximum van 1056 €) zonder beperkingen inzetten volgend schooljaar. Uiteraard kan dit budget enkel maar worden gebruikt om kosten te financieren die in het kader van Kunstkuur worden gemaakt.

Veel succes met de organisatie van je school voor de komende periode!
Bij vragen zijn we er voor jou via dynamo@ond.vlaanderen.be en via kunstkuur@ond.vlaanderen.be

Algemene info over het coronavirus

De veel gestelde vragen van scholen worden voortdurend geüpdatet. Raadpleeg die lijst voor je het callcenter Corona & Onderwijs belt (02 553 27 46 - elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur). Meer informatie over de maatregelen van toepassing op het onderwijs vind je op onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-criteria-nieuwe-richtlijnen. Voor algemene vragen over corona bel je naar 0800 14 68 9.

Logo Cultuurkuur met coronavirus Afbeelding van de 7 tips om coronavirus tegen te gaan