Werken met boeken tijdens Jeugdboekenmaand én het hele jaar door!

Wil je boeken meer je klas in smokkelen? Ga je graag eens een bibliotheek bezoeken of auteurslezing bijwonen?
Vind hier de educatieve handleidingen voor leerkrachten lager en eerste graad secundair onderwijs van Iedereen Leest.
En de activiteiten die in heel Vlaanderen doorgaan naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand, met als thema Vriendschap.

Iedereen Leest voorziet meerdere educatieve handleidingen voor leerkrachten lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs.

  • In de handleiding 'Werken met boeken in de klas' worden een aantal methodieken en tools gepresenteerd waarmee elke leerkracht onmiddellijk aan de slag kan. De aangeboden werkvormen zijn toepasbaar op elke tekst, te gebruiken in alle vakken en breed inzetbaar bij verschillende boeken. Download de handleiding hier.

  • Voor Jeugdboekenmaand 2019 ontwikkelen ze een nieuwe versie van deze handleiding waar we een heleboel tools verkennen om empathie bij je leerlingen te stimuleren met behulp van boeken.
    Download de handleiding hier.

  • In het kader van Jeugdboekenmaand 2018 - Wetenschap en Techniek werd een handleiding ontwikkeld die je op weg zetten om te werken met non-fictie in de klas. Download de handleiding hier.

In het overzicht vind je de geschikte activiteit voor jouw leerlingen. Ga je graag naar een bibliotheek of haal je liever een auteur naar je klas? Hier vind je het aanbod voor de Jeugdboekenmaand.

Ontdek de handleidingen  

Ontdek de activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand  

Thema
  • literatuur en leesplezier
  • taal(bevordering) en taalstimulatie
Logo jeugdboekenmaand 2019: 'Vrienden voor altijd'