Zingen op school met DOEWAP

Zingen is leuk, het stimuleert de ontwikkeling, het schept een band en zorgt voor een aangename sfeer in de klas en op school. Onder de noemer DOEWAP zorgt Koor&Stem vzw voor muzikale inspiratie in de klas en vormingen voor leerkrachten basisonderwijs.

Kinderen houden van zingen en bewegen. Koor&Stem helpt leerkrachten om zelf aan de slag te gaan.

  • Tijdens de vormingen van DOEWAP geven ervaren docenten tips en tools om je klas stapsgewijs om te vormen tot een zingende klas. Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging? 
  •  DOEWAP werkt met nieuw liedrepertoire dat je gemakkelijk kan aanleren en dat aansluit bij de thema’s in de klas. Je leert bijvoorbeeld liedjes over lente, familie, kleuren, carnaval en verliefdheid. Ook vrolijke volksliedjes in het Frans, Spaans, Arabisch, Turks … En sinds kort is er zelf een Kleuterdoewap!
  • Wil je je school omtoveren tot een zingende school? Kies dan voor de schoolzangdagen. Voor scholen die meer uitdaging zoeken, kan je een traject uitwerken met een concert en heuse band. Voor kleuters kan het intiemer in de kleuterhoek van elke kleuterklas.
Thema
  • geluid en muziek
Muziekinstrumenten