U bent hier:

Kunstkuur

Versterk kunst en cultuur binnen je school door een samenwerking met de academie

Vanaf september 2019 stimuleert Kunstkuur de samenwerking tussen een school uit het basis-, secundair of hoger onderwijs én een nabijgelegen academie.

 

Gedurende drie schooljaren delen leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs de klasvloer met leerkrachten uit binnen een school of instelling van het hoger onderwijs. Zo brengt hij zijn expertise binnen in de klas. De kunstleraar wordt zelf ook meer bekwaam in het omgaan met een diverse klasgroep en verfijnt zijn didactisch handelen. Eventueel kan een derde cultuureducatieve partner ook betrokken worden. Alle partijen werken een samenwerking uit op maat van de school. Met ondersteuning onder de vorm van extra uren voor het DKO en werkingsmiddelen geeft Kunstkuur een boost op het gebied van muzische vorming en biedt het de mogelijkheid om kunst-en cultuuronderwijs in alle vakken te integreren.

Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf januari  tot en met 1 maart .

 

Op onze infosessiesgeven we alle uitleg en kan u terecht met uw vragen om een aanvraag in te dienen. Op dit moment zijn alle infosessies echter volzet.

Specifieke vragen over Kunstkuur? E-mail naar kunstkuur [at] vlaanderen.be