Schrijf je in voor de netwerkdag Lezen op School - 20 februari 2019

In Gent hoor je alles over onze plannen voor de Jeugdboekenmaand, krijg je extra toelichting bij de handleiding, ontdek je de boeken rond het thema en verwennen we je met een lezing van de Jeugdboekenmaand-illustratoren Jacques & Lise. 

Datum

Woensdag 20 februari 2019 tussen 09.00 uur en 16.00 uur.

Locatie

We zijn te gast in 'De wereld van Kina: het Huis' in Gent. Deze locatie is vlot te bereiken met het openbaar vervoer en je kan er makkelijk parkeren onder het Sint-Pietersplein. 

Dagindeling

9.00 Onthaal met koffie/thee.
9.30 Welkom door CANON Cultuurcel en Iedereen Leest, korte toelichting Jeugdboekenmaand, ondersteuningsmaterialen & thema.
10.00

Speeddate met boeken

We zetten de dag in met een boekenspeeddate! Neem een boek mee dat je graag gelezen hebt en waarvan je vindt dat het aansluit bij het thema van de Jeugdboekenmaand: vriendschap. (Als je het boek niet fysiek in huis hebt, noteer je auteur en titel). Je krijgt tijd om met een aantal mensen boekentips uit te wisselen. Zo ga je straks naar huis met drie titels van boeken waarmee jij wel eens een avondje wil doorbrengen.

10.30

Ontdek de boeken & verken de handleiding door Margot Van Dingenen

Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de titels die dit jaar tijdens de Jeugdboekenmaand in de kijker worden gezet. Je leert wat het thema betekent in boeken, waarom bepaalde boeken geselecteerd werden en anderen niet, en welke titels zeker de moeite zijn en waarom.

We koppelen deze titels meteen aan de nieuwe educatieve handleiding voor leerkrachten. We duiken in verschillende methodieken en tools die je kan gebruiken om bij jouw leerlingen empathie te stimuleren met behulp van boeken. Want zonder empathie, geen vriendschap.

12.30 Wij voorzien een gratis broodjeslunch
13.15

Lezing Jacques & Lise

Wie konden we beter vragen om het beeld voor deze Jeugdboekenmaand te ontwerpen dan illustratorenduo Jacques & Lise? Met hun laatste boek ‘Viktor’ oogsten Jacques & Lise lof in binnen- en buitenland en mochten ze op de Frankfurter Buchmesse maar liefst twee prijzen in ontvangst nemen.

Tijdens deze lezing krijgen jullie een unieke blik achter de schermen. Hoe maken Jacques & Lise hun beelden? Hoe kijk je als lezer naar hun beelden? Wat ‘lees’ je – bewust of onbewust – in de beelden die zij met veel zorg tekenen?

Het belooft alvast een uitsmijter van formaat te worden!

14.45 Koffiepauze
15.00 Toelichting educatief aanbod voor scholen in De wereld van Kina: Het Huis en de Tuin.
15.30 Mogelijkheid tot vrij bezoek aan het museum

Inschrijven

Inschrijven kan t.e.m. zondag 10 februari 2019.

We gebruiken jouw gegevens enkel om contact met je op te nemen voor deze netwerkdag. Jouw gegevens zijn enkel raadpleegbaar door de organisatoren: CANON Cultuurcel en Iedereen Leest. We delen je gegevens niet met derden. Na het evenement nodigen we je vrijblijvend uit voor de volgende netwerkdag. Daarna verwijderen we beiden jouw gegevens.