Kunstkuur

Kunstkuur stimuleert de samenwerking tussen een school uit het basis-, secundair of hoger onderwijs én een nabijgelegen academie.

 

Gedurende drie schooljaren delen leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs de klasvloer met leerkrachten uit  een school of instelling van het hoger onderwijs. Zo brengt hij zijn expertise binnen in de klas. De kunstleraar wordt zelf ook meer bekwaam in het omgaan met een diverse klasgroep en verfijnt zijn didactisch handelen. Eventueel kan een derde cultuureducatieve partner ook betrokken worden. Alle partijen werken een samenwerking uit op maat van de school. Met ondersteuning onder de vorm van extra uren voor het dko en werkingsmiddelen helpt Kunstkuur je school in haar aanpak van de muzische domeinen en biedt het de mogelijkheid om kunst-en cultuuronderwijs in alle vakken te integreren.

PRIKBORD 

  • Heb je nog specifieke vragen over Kunstkuur, waarop je hier geen antwoord vindt? Contacteer ons.
  • Vragen over Kunstkuur in COVID-19 tijden? Hier vind je een antwoord.
  • Aanvragen voor het schooljaar 2021-2022 kunnen ingediend worden tussen 1 december 2020 en 15 februari 2021. Gebruik de blauwe knop uw dossier om je aanvraag te starten. Voor 15 mei 2021 worden de scholen en academies op de hoogte gebracht van wie op 1 september opnieuw kan starten met Kunstkuur.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de criteria voor een Kunstkuuraanvraag?

Met hoeveel academies /scholen kan een school/academie samenwerken?

Welke leerkracht(en) kan ik aanstellen in een Kunstkuurinitiatief?

Mag je een bestaande Kunstkuuraanvraag kopiëren?

Hoe vind ik een academie die met onze school wil samenwerken?

Hoe doe je met z'n tweeën een aanvraag? (stappenplan)

Kan ik een gemeenschappelijke aanvraag voor verschillende scholen insturen?