Kunstkuur

Kunstkuur stimuleert de samenwerking tussen een school uit het basis-, secundair of hoger onderwijs én een nabijgelegen academie.

Gedurende drie schooljaren delen leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs de klasvloer met leerkrachten uit  een school of instelling van het hoger onderwijs. Zo brengt hij zijn expertise binnen in de klas. De kunstleraar wordt zelf ook meer bekwaam in het omgaan met een diverse klasgroep en verfijnt zijn didactisch handelen. Eventueel kan een derde cultuureducatieve partner ook betrokken worden. Alle partijen werken een samenwerking uit op maat van de school. Met ondersteuning onder de vorm van extra uren voor het dko en werkingsmiddelen helpt Kunstkuur je school in haar aanpak van de muzische domeinen en biedt het de mogelijkheid om kunst-en cultuuronderwijs in alle vakken te integreren.

Nieuwe aanvragen voor een samenwerking die starten in het schooljaar 2020-2021 tot en met 2022-2023 kunnen terug worden ingediend vanaf 1 december 2019 tot en met 15 februari 2020

De kunstkuur [at] ond.vlaanderen.be (helpdesk )is op 15 februari beschikbaar tot 17.00 uur.

Specifieke vragen over Kunstkuur? Contacteer ons.

Stappenplan voor een aanvraag? zie hieronder!

 

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de criteria voor een Kunstkuuraanvraag?

Met hoeveel academies /scholen kan een school/academie samenwerken?

Welke leerkracht(en) kan ik aanstellen in een Kunstkuurinitiatief?

Mag je een bestaande Kunstkuuraanvraag kopiëren?

Hoe vind ik een academie die met onze school wil samenwerken?

Hoe doe je met z'n tweeën een aanvraag? (stappenplan)

Kan ik een gemeenschappelijke aanvraag voor verschillende scholen insturen?