U bent hier:

Veelgestelde vragen

Voor organisatoren

Het is eenvoudig om een pagina aan te maken voor jouw organisatie via deze link

Op jouw organisatiepagina kan je jouw organisatie uitvoerig beschrijven. Je kan deze pagina personaliseren met een logo, omslagfoto en slogan. Naast vaste informatie zoals adres en openingsuren, kan je ook opgeven rond welke thema’s je werkt, welk werkingsgebied je bestrijkt, of je ook naar een school toegaat en of je projecten op maat uitwerkt voor scholen. Je kan ook activiteiten toevoegen en die verschijnen dan op je pagina.

Activiteiten toevoegen doe je via www.uitdatabank.be. Deze activiteiten verschijnen dan ook op de pagina van jouw organisatie.

Meld je aan op www.uitdatabank.be en klik op 'invoeren'. Voeg je activiteit toe, en kies als doelgroep 'voor scholen'. Na het publiceren van je aanbod in de UiTdatabank, krijg je dan een link waar je die scholeninformatie kan aanvullen op Cultuurkuur.be. 

Gebruik het best hetzelfde UiTiD om het aanbod toe te voegen in de UiTdatabank als voor het aanvullen van scholeninformatie op Cultuurkuur.be

Op jouw persoonlijke pagina kan je jouw organisatie of school uitvoerig beschrijven. Ik wil nu een pagina aanmaken.

Je kan deze pagina personaliseren met een logo, omslagfoto en slogan. Naast vaste informatie zoals adres en openingsuren, kan je ook opgeven rond welke thema’s je werkt, welk werkingsgebied je bestrijkt, of je ook naar een school toegaat en of je projecten op maat uitwerkt voor scholen. Al jouw activiteiten (die je hebt ingevoerd in de UiTdatabank) staan op deze pagina. Meer informatie over activiteiten toevoegen

Scholen kunnen gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen via het subsidieprogramma dynamoOPWEG. Musea, cultuurcentra en gemeenschapscentra maar ook bibliotheken, academies en bioscopen kunnen zich registreren als culturele bestemming. Deze bestemmingen engageren zich om een school gastvrij te ontvangen en hen wegwijs te maken in hun culturele en educatieve werking.

Op cultuurkuur.be kan je de culturele bestemmingen herkennen aan de hand van het bus-logo bij organisaties.

 Meer informatie over dynamoOPWEG (gratis vervoer naar een culturele bestemming).

 

 

 

Ben je een culturele organisatie en wil je graag dat scholen gratis met De Lijn naar je toe kunnen komen (via het subsidieprogramma dynamoOPWEG) ?
Maak eerst een organisatiepagina aan op Cultuurkuur.   

Neem vervolgens contact op met CultuurNet via vragen [at] cultuurkuur.be. Dan maken we van jouw organisatie een culturele bestemming. Zodra dit in orde is, verschijnt achter de naam van je organisatie het buslogo. Dit laatste kan enkele werkdagen duren.  Scholen kunnen vanaf dan via je pagina een aanvraag doen voor gratis vervoer met De Lijn.

 

Een schoolpagina beheren

Je kan jouw scholenpagina opzoeken via deze zoekfunctie.

Als je een subsidie wil aanvragen, medewerker wil worden van een schoolpagina of beheerder van die pagina, moet je eerst je schoolpagina opzoeken. Alle scholen van Vlaanderen en Brussel hebben hun eigen pagina op Cultuurkuur. 

Tip: zoek eerst binnen je postcode en dan pas naar de ‘officiële’ naam. Als dit niet lukt, probeer dan eens te zoeken op straatnaam of gebruik het jokerteken * om te zoeken op een deel van de naam.

Tip: probeer ook andere schrijfwijzes. "Sint-leocollege" kan ook geschreven worden als "st-leocollege", of "OLV van Vreugde" als "O.L.V. van Vreugde". Of probeer GBS of Gemeentelijke Basisschool. De schoolnaam is steeds de officiële schoolnaam zoals deze is opgenomen in de onderwijsdatabank. 

Om een dynamoOPWEG of een dynamoPROJECT aanvraag te doen, moet je profiel gelinkt zijn aan de pagina van jouw school.

  • Zoek je school
  • Klik op "Ik werk hier".
  • Daarna krijg je automatisch de vraag om beheerder te worden van deze pagina.
  • Je kan ook via "Beheer pagina's" een aanvraag indienen om beheerder te worden.

Van zodra je beheerder bent krijg je op de schoolpagina een extra blok met beheersopties:

  • medewerkers en rollen beheren
  • contactinformatie aanpassen
  • ...

De beheersaanvragen voor scholen worden verwerkt door CANON Cultuurcel. Vragen hierover kunnen gesteld worden aan canon [at] ond.vlaanderen.be

Handleiding 'je schoolpagina aanpassen'

Je collega's moeten een profiel hebben op cultuurkuur.be. Via het paginabeheer  kan je bij "Beheer medewerkers en rollen" de gebruikersnaam opzoeken en klikken op "Voeg toe als medewerker".

Subsidies dynamo

Met dynamoPROJECT kan je een subsidie aanvragen om je creatief project op school te ondersteunen.

Meer informatie kan je hier nalezen.

Om een aanvraag te doen voor een dynamoPROJECT moet je eerst beheerder worden.

Met dynamoOPWEG kan je gratis busvervoer aanvragen naar culturele bestemmingen met De Lijn.

Meer informatie lees je hier.

Het logo van cultuurkuur moet telkens opgenomen worden in de communicatie (bv. bij brieven aan ouders) en publiciteit (affiche, flyer, uitnodiging …) in verband met dynamoPROJECT.

Wanneer je communiceert over een uitstap met dynamoOPWEG, gebruik je in de communicatie ook het logo van De Lijn

 

logo cultuurkuur

Logo cultuurkuur

Gebruik het logo in elke communicatie over dynamoPROJECT.

download .JPG

logo De Lijn

Logo De Lijn

Gebruik wanneer je communiceert over een uitstap met dynamoOPWEG.

download .JPG

logo cultuurkuur

Alle logo's in een .zip bestand

Verschillende achtergrondkleuren. Verschillende bestandsformaten. Ook .eps en .ai

Verticaal logo

Horizontaal logo zonder ondertekst

Horizontaal logo met ondertekst

Scholen kunnen gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen via het subsidieprogramma dynamoOPWEG. Musea, cultuurcentra en gemeenschapscentra maar ook bibliotheken, academies en bioscopen kunnen zich registreren als culturele bestemming. Deze bestemmingen engageren zich om een school gastvrij te ontvangen en hen wegwijs te maken in hun culturele en educatieve werking.

Op cultuurkuur.be kan je de culturele bestemmingen herkennen aan de hand van het bus-logo bij organisaties.

 Meer informatie over dynamoOPWEG (gratis vervoer naar een culturele bestemming).

 

 

 

Culturele bestemmingen herken je aan het buslogo. Naar deze organisaties kan je gratis met De Lijn met dynamoOPWEG.

Je kan zoeken in de lijst van organisaties. Staat het busje bij de organisatie, dan kan je een dynamoOPWEG-subsidie aanvragen en gratis naar deze locatie reizen. 

Zoek een cultuurorganisatie.

Elke onderneming (en dus ook elke school) is ingeschreven in  de Kruispuntbank van Ondernemingen. Elke vestiging (ook de hoofdvestiging) krijgt daar een uniek nummer toegewezen. Voor bijna alle scholen begint dit nummer met 2, daarna volgen drie groepjes van telkens 3 cijfers. Bijvoorbeeld 2.212.230.104

Iemand die op je school de boekhouding verzorgt, kan je zeker helpen aan dit nummer. Zelf opzoeken kan op de website van de Kruispuntbank van Ondernemingen op basis van het adres van je school:

 

Je komt terecht op een pagina met alle vestigingen. Daar kies je het nummer van jouw vestiging:

vestingingsnummer 

 Dit nummer plaats je in het formulier.

 

Ja, er zijn heel wat steden, gemeentes, fondsen,... die ook subsidies verlenen aan scholen die culturele projecten op zetten. 

Deze staan gebundeld in een een handig overzicht (in samenwerking met Klascement). 

Als je dynamobeheerder bent, kan je een aanvraag doen voor dynamoOPWEG of dynamoPROJECT.

  • Je moet eerst beheerder worden van je schoolpagina
  • Op je schoolpagina verschijnt dan automatisch de optie 'wil je zelf dynamobeheerder worden' en dan kan je een aanvraag doen.
  • De aanvraag wordt verstuurd naar het algemene e-mailadres van de school. De beheerder van deze mailbox (secretariaat of directie) moet je aanvraag goedkeuren door op de link in de e-mail te klikken. Krijg je dit bericht op het algemene e-mailadres niet? Neem dan contact op met CANON Cultuurcel en we passen het algemene e-mailadres aan (canon [at] ond.vlaanderen.be).

Liever stap voor stap? Lees dan de handleiding 'inloggen, registreren, je schoolpagina vinden en dynamobeheerder worden'

Wil je meer informatie over de status van je aanvraag? Het je een vraag rond uitbetalingstermijnen of het evaluatieverslag? 

Hiervoor kan je terecht bij CANON (canon [at] ond.vlaanderen.be). 

Je kan deze Powerpointpresentatie gebruiken. 

Onderstaand filmpje geeft een kort overzicht. Op ons YouTube-kanaal vind je meer voorbeelden.

 

Aanmelden en registreren

Je kan je profielgegevens zoals je e-mailadres eenvoudig aanpassen. 

Dat kan via deze link, of door op je gebruikersnaam in de balk bovenaan te klikken. Een menu opent, waar je op "Mijn profiel bewerken" klikt.

Achter de tab ‘logingegevens’ kan je je gebruikersnaam en e-mail zien.

De door jou gekozen gebruikersnaam maakt je binnen onze diensten uniek. Het is bijgevolg niet mogelijk om je gebruikersnaam te wijzigen. 

Andere gegevens zoals je e-mailadres kan je wel aanpassen.

 

Je kan je paswoord eenvoudig resetten via deze link. Geef je e-mailadres op en je ontvangt een e-mail met verdere instructies.
Je kan ook steeds je paswoord wijzigen via je profiel.

Met UiTiD kan je je aanmelden op verschillende websites, zoals UiTdatabank.beCultuurkuur.be en UiTinVlaanderen.be via een beveiligde verbinding. 
Log met je UiTiD in op Cultuurkuur.be. Zo kan je pagina’s van organisaties en scholen volgen en aangeven dat je werkt voor een organisatie of school.