Over cultuurkuur.be

Cultuurkuur in een notendop

Cultuurkuur is het platform waar cultuur en school elkaar vinden. Organisatoren van cultuureducatief aanbod publiceren hun activiteiten en bereiken meteen de juiste doelgroep. Scholen contacteren organisatoren en gaan met hen aan de slag. Daarnaast vind je op Cultuurkuur inspiratie en praktijkvoorbeelden en de juiste subsidies voor jouw cultureel project. Cultuurkuur is een initiatief van CANON Cultuurcel en publiq in opdracht van de Vlaamse Overheid.

Cultuureducatieve activiteiten

Organisatoren van cultuureducatief aanbod kunnen via de UiTdatabank hun aanbod publiceren op Cultuurkuur. Leerkrachten kunnen dit aanbod eenvoudig doorzoeken op basis van onderwijsniveau, type en leerdoel, regio ...

 


Cultuureducatieve organisaties

Meer dan 1500 cultuureducatieve organisaties registreerden zich op Cultuurkuur. Je vindt hun aanbod voor scholen, en veelal werken ze ook op maat projecten uit.

 


Subsidies voor vervoer, culturele projecten en meer

dynamo, vroeger ook bekend als dynamo3, is een subsidieproject van CANON Cultuurcel. Het is de motor om met kunst en cultuur op school aan de slag te gaan. Met dynamoOPWEG kan je gratis busvervoer aanvragen naar culturele bestemmingen en met dynamoPROJECT kan je een subsidie aanvragen om je creatief project op school te ondersteunen. Daarnaast vind je op Cultuurkuur ook nog een selectie van andere subsidies voor cultuur op school, o.a. van steden en gemeenten.

 


Inspiratie

Op Cultuurkuur worden sterke praktijkvoorbeelden verzameld. Projecten en verhalen van scholen rond cultuureducatie, met heel wat concrete tips, foto’s en leerpunten; en de laatste nieuwtjes uit het veld. Daarnaast vind je op Cultuurkuur ook alles over Cultuur in de Spiegel. Cultuur in de Spiegel is een onderzoek en een theoretisch kader, dat een antwoord wil bieden op de veelal versnipperde manier waarop cultuureducatie in de praktijk wordt gebracht.

 


Disclaimer

CANON Cultuurcel en publiq zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid en/of de kwaliteit van het aanbod van de verschillende partners. Iedere partner op het cultuureducatieve veld kan zijn aanbod op cultuurkuur plaatsen.  


Meer informatie