U bent hier:

Veelgestelde vragen

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Voor organisatoren

 

Een pagina voor jouw organisatie aanmaken doe je eenvoudig via deze link.

Op je organisatiepagina laat je scholen weten waar je organisatie voor staat en welke activiteiten en projecten je aanbiedt. Je geeft aan rond welke thema’s je werkt, welk werkingsgebied je bestrijkt, of je projecten op maat uitwerkt, en of je al dan niet naar een school toegaat. Je kan ook activiteiten toevoegen en die laten verschijnen op je pagina.

Je kan de pagina personaliseren met een logo, een omslagfoto en een slogan.

Update je pagina regelmatig zodat leerkrachten steeds de meest recente (contact)informatie kunnen terugvinden.

Meld je aan op Cultuurkuur met je UiTiD:

 

Ga naar je pagina en klik rechts bovenaan op 'Beheer pagina’

 

Kies ‘Details & Layout’. Daar kan je de beschrijving aanpassen, foto's toevoegen enzovoort.

Op Cultuurkuur worden leerkrachten en cultuurorganisaties met elkaar in contact gebracht. Leerkrachten vinden hier cultuureducatieve activiteiten, vinden cultuurpartners en vragen via dynamo subisidies aan. Dit is dus dé plaats om je educatieve werking bekend te maken!

Op jouw persoonlijke pagina kan je jouw organisatie of school uitvoerig beschrijven: Ik wil nu een pagina aanmaken.

Je kan deze pagina personaliseren met een logo, een omslagfoto en een slogan. Naast vaste informatie zoals adres en openingsuren, kan je ook opgeven rond welke thema’s je werkt, welk werkingsgebied je bestrijkt, of je ook naar een school toegaat en of je projecten op maat uitwerkt voor scholen. Al jouw activiteiten (die je hebt ingevoerd in de UiTdatabank) staan op deze pagina.

Meer informatie over activiteiten toevoegen

Cultuurkuur verzamelt cultuureducatief aanbod voor scholen.

Dit omvat aanbod dat sterk gelinkt is met de thema's: kunst & cultuur, erfgoed, taal of wereldburgerschap. 

 • aanbod voor scholen tijdens de schooluren
 • aanbod na de schooluren dat expliciet wordt opengesteld naar scholen (vb. enkele specifieke vrije avondvoorstellingen in het cultuurcentrum)
 • aanbod op aanvraag, bijvoorbeeld workshops of lezingen. Meer informatie over het invoeren van aanbod zonder tijd en/of locatie

 Wat mag niet?

 • aanbod rond verkeer, techniek (STEM), welzijn (bv. pesten), gezondheid ... zonder link met kunst cultuur, erfgoed, taal of wereldburgerschap
 • aanbod rond milieu-educatie zonder link met kunst cultuur, erfgoed, taal of wereldburgerschap. Meer informatie over MOS (milieu op school)
 • sportaanbod zoals een scholenveldloop
 • opendeurdagen van scholen voor ouders

 

 

 

Activiteiten toevoegen doe je via www.uitdatabank.be. Ze verschijnen op de cultuurkuur-pagina van jouw organisatie nadat je ze eraan gekoppeld hebt.

Je kan zowel activiteiten invoeren die een vaste locatie en datum hebben als ‘boekbare’ activiteiten waarbij de locatie en datum in overleg met de school worden bepaald.

Meld je aan op www.uitdatabank.be en klik op 'invoeren'.

* Activiteiten met locatie en datum
Geef in stap 2 aan wanneer de activiteit doorgaat.
Vul in stap 3 in waar je je activiteit organiseert door eerst een gemeente te selecteren, en nadien een locatie te selecteren of toe te voegen.

  Selecteer bij ‘toegang’ in stap 5 ’specifiek voor scholen’.

Na het publiceren van je activiteit in de UiTdatabank, krijg je een ‘Doorgaan’-knop te zien.

Klik hierop en koppel zo je activiteit aan je cultuurkuur-pagina. Let er op dat je de juiste naam (de volledige naam) van de organisatie selecteert of intypt.

Voeg nadien bijkomende informatie voor scholen (zoals onderwijsniveau en leerdoelen) toe.

 * Activiteiten zonder locatie en datum

Kies in stap 2 voor de optie ‘vaste dagen per week en vink  'start- en einddatum' uit. In de beschrijving (stap 5) geef je later aan dat geïnteresseerden contact kunnen opnemen via de vermelde contact- en reservatie-informatie.
Geef in stap 3 het adres van je organisatie in. In de beschrijving (stap 5) vermeld je nadien dat je organisatie ook op verplaatsing komt, na overleg via de vermelde contact- en reservatiegegevens.

Vrijetijdsactiviteiten voor iedereen toegankelijk voer je in via agenda.be.

Organiseer je een activiteit voor scholen? Dan kan je wel invoeren in de UiTdatabank.

Bij het invoeren van de locatie in stap 3 verschijnt volgende herinnering:

Voor schoolactiviteiten kan je dus gewoon doorgaan met je invoer in de UiTdatabank. Kijk hoe je een activiteit invoert bij 'Ik wil een activiteit toevoegen'.

 

Scholen kunnen gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen via het subsidieprogramma dynamoOPWEG. Musea, cultuurcentra en gemeenschapscentra maar ook bibliotheken, academies en bioscopen kunnen zich registreren als culturele bestemming. Deze bestemmingen engageren zich om een school gastvrij te ontvangen en hen wegwijs te maken in hun culturele en educatieve werking.

Op Cultuurkuur kan je de culturele bestemmingen herkennen aan de hand van het buslogo bij organisaties.

 Meer informatie over dynamoOPWEG (gratis vervoer naar een culturele bestemming).

 Aan organisaties die een culturele bestemming worden, vragen we graag om deze mogelijkheid ook via hun eigen kanalen bekend te maken. Je kan hier meer informatie vinden.

 

 

Ben je een culturele organisatie en wil je graag dat scholen gratis met De Lijn naar je toe kunnen komen (via het subsidieprogramma dynamoOPWEG) ?
Maak eerst een organisatiepagina aan op Cultuurkuur.   

Neem vervolgens contact op met CultuurNet via vragen [at] cultuurkuur.be. Dan maken we van jouw organisatie een culturele bestemming. Zodra dit in orde is, verschijnt achter de naam van je organisatie het buslogo. Scholen kunnen vanaf dan via je pagina een aanvraag doen voor gratis vervoer met De Lijn.

Aan organisaties die een culturele bestemming worden, vragen we graag deze mogelijkheid ook via hun eigen kanalen bekend te maken. Je kan hier meer informatie vinden.

 

Mogelijk heeft je organisatie een automatische koppeling met de UiTdatabank. In dat geval kan je via die weg het aanbod voor scholen op cultuurkuur laten verschijnen en hoef je ze niet manueel in te voeren.

Bij vragen hierover kan je mailen naar vragen [at] cultuurkuur.be.

 

Als je een activiteit organiseert die op afspraak plaatsvindt (vb. een workshop), kies je, bij het invoeren in de UiTdatabank, in stap 2 voor de optie ‘vaste dagen per week’. Je vinkt 'start- en einddatum' uit en vermeldt in stap 5 in je beschrijving dat de datum in overleg met de school bepaald kan worden. Vergeet in dat geval niet je contact- en reservatiegegevens in te vullen, zodat mensen weten hoe ze je kunnen bereiken.

 

 

Geef in stap 3 het adres van je organisatie in. In de beschrijving (stap 5) vermeld je nadien dat je organisatie ook op verplaatsing komt, na overleg via de vermelde contact- en reservatiegegevens.

 

Meer informatie kan je vinden bij 'Ik wil een activiteit toevoegen'.

 

 

Plaats het aanbod van dynamoOPWEG voor scholen op je website, met een verwijzing naar de voorwaarden op cultuurkuur

Vermeld duidelijk dat het aanbod beperkt is tot groepen van max. 30 personen (begeleiders inbegrepen)

Bijvoorbeeld: “Gratis met de klas (max. 30 personen) naar onze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.”

 

Scholen die geregistreerd zijn op Cultuurkuur, kunnen eenvoudig een gratis vervoersbewijs aanvragen en meteen afdrukken via onze website. Geef hen daarom ook meteen de link naar jullie webpagina op de Cultuurkuur site. 

 

Geef aan hoe scholen je locatie kunnen bereiken met De Lijn. U kan het gebruiksgemak voor je bezoekers nog verhogen door de gratis plug-in routeplanner van De Lijn op je website te installeren. 

We vragen dat je in alle communicatie het logo van Cultuurkuur en dat van De Lijn gebruikt.

Cultuurkuur verzamelt organisaties met cultuureducatief aanbod voor scholen (thema's: kunst & cultuur, erfgoed, taal of wereldburgerschap)

Wat mag?

 • Organisaties met cultuureducatief aanbod voor scholen tijdens de schooluren
 • Organisaties met cultuureducatief aanbod na de schooluren dat expliciet wordt opengesteld naar scholen (vb. enkele specifieke vrije avondvoorstellingen in het cultuurcentrum)
 • Organisaties met cultuureducatief aanbod op aanvraag, bijvoorbeeld workshops of lezingen.

 Wat mag niet?

 • Organisaties die enkel werken rond verkeer, techniek (STEM), welzijn (bv. pesten), gezondheid ... zonder link met kunst cultuur, erfgoed, taal of wereldburgerschap
 • Organisaties die enkel werken rond milieu-educatie zonder link met kunst, cultuur, erfgoed, taal of wereldburgerschap. Meer informatie over MOS (milieu op school)
 • Organisaties die focussen op sport, zoals de sportdienst van een stad of gemeente

Een schoolpagina beheren

Je kan jouw scholenpagina opzoeken via deze zoekfunctie.

Als je een subsidie wil aanvragen, medewerker wil worden van een schoolpagina of beheerder van die pagina, moet je eerst je schoolpagina opzoeken. Alle scholen van Vlaanderen en Brussel hebben hun eigen pagina op Cultuurkuur. 

Tip: zoek eerst binnen je postcode en dan pas naar de ‘officiële’ naam. Als dit niet lukt, probeer dan eens te zoeken op straatnaam of gebruik het jokerteken * om te zoeken op een deel van de naam.

Tip: probeer ook andere schrijfwijzes. "Sint-leocollege" kan ook geschreven worden als "st-leocollege", of "OLV van Vreugde" als "O.L.V. van Vreugde". Of probeer GBS of Gemeentelijke Basisschool. De schoolnaam is steeds de officiële schoolnaam zoals deze is opgenomen in de onderwijsdatabank. 

Je moet subsidiebeheerder (=dynamobeheerder) zijn voor jouw school om een aanvraag te doen voor dynamoOPWEG of dynamoPROJECT.

Dat betekent dat je gebruikersnaam verbonden is aan de pagina van jouw school op Cultuurkuur. Deze goedkeuring vraag je eenmalig. Daarna kan je zelf zo vaak als je wenst een subsidie of gratis vervoer aanvragen.

Zoek je school in de algemene lijst met scholen.

Bezoek de pagina van jouw school op Cultuurkuur. Onderaan vind je een uitnodiging om beheerder te worden. Klik op de oranje knop. De aanvraag wordt verstuurd naar het algemene e-mailadres van de school. De beheerder van deze mailbox (secretariaat of directie) moet je aanvraag goedkeuren door op de link in de e-mail te klikken. 

Liever stap voor stap?

Lees dan de handleiding 'inloggen, registreren, je schoolpagina vinden en dynamobeheerder worden'

Je schoolpagina aanpassen

Van zodra je beheerder bent krijg je op de schoolpagina een extra blok met beheersopties:

 • medewerkers en rollen beheren
 • contactinformatie aanpassen
 • ...

Handleiding 'je schoolpagina aanpassen'

Subsidies dynamo

Met dynamoPROJECT kan je een subsidie aanvragen om je creatief project op school te ondersteunen.

Meer informatie kan je hier nalezen.

Om een aanvraag te doen voor een dynamoPROJECT moet je eerst beheerder worden.

Met dynamoOPWEG kan je gratis busvervoer aanvragen naar culturele bestemmingen met De Lijn.

Meer informatie lees je hier.

Het logo van cultuurkuur moet telkens opgenomen worden in de communicatie (bv. bij brieven aan ouders) en publiciteit (affiche, flyer, uitnodiging …) in verband met dynamoPROJECT.

Wanneer je communiceert over een uitstap met dynamoOPWEG, gebruik je in de communicatie ook het logo van De Lijn

Hoe kan ik dynamoOPWEG bekendmaken via mijn website en publicaties?

 

logo cultuurkuur

Logo cultuurkuur

Gebruik het logo in elke communicatie over dynamoPROJECT.

download .JPG

logo De Lijn

Logo De Lijn

Gebruik wanneer je communiceert over een uitstap met dynamoOPWEG.

download .JPG

logo cultuurkuur

Alle logo's in een .zip bestand

Verschillende achtergrondkleuren. Verschillende bestandsformaten. Ook .eps en .ai

Verticaal logo

Horizontaal logo zonder ondertekst

Horizontaal logo met ondertekst

Scholen kunnen gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen via het subsidieprogramma dynamoOPWEG. Musea, cultuurcentra en gemeenschapscentra maar ook bibliotheken, academies en bioscopen kunnen zich registreren als culturele bestemming. Deze bestemmingen engageren zich om een school gastvrij te ontvangen en hen wegwijs te maken in hun culturele en educatieve werking.

Op Cultuurkuur kan je de culturele bestemmingen herkennen aan de hand van het buslogo bij organisaties.

 Meer informatie over dynamoOPWEG (gratis vervoer naar een culturele bestemming).

 Aan organisaties die een culturele bestemming worden, vragen we graag om deze mogelijkheid ook via hun eigen kanalen bekend te maken. Je kan hier meer informatie vinden.

 

 

Culturele bestemmingen herken je aan het buslogo. Naar deze organisaties kan je gratis met De Lijn met dynamoOPWEG.

Je kan zoeken in de lijst van organisaties. Staat het busje bij de organisatie, dan kan je een dynamoOPWEG-subsidie aanvragen en gratis naar deze locatie reizen. 

Zoek een cultuurorganisatie.

Elke onderneming (en dus ook elke school) is ingeschreven in  de Kruispuntbank van Ondernemingen. Elke vestiging (ook de hoofdvestiging) krijgt daar een uniek nummer toegewezen. Voor bijna alle scholen begint dit nummer met 2, daarna volgen drie groepjes van telkens 3 cijfers. Bijvoorbeeld 2.212.230.104

Iemand die op je school de boekhouding verzorgt, kan je zeker helpen aan dit nummer. Zelf opzoeken kan op de website van de Kruispuntbank van Ondernemingen op basis van het adres van je school:

 

Je komt terecht op een pagina met alle vestigingen. Daar kies je het nummer van jouw vestiging:

vestingingsnummer 

 Dit nummer plaats je in het formulier.

 

Ja, er zijn heel wat steden, gemeentes, fondsen,... die ook subsidies verlenen aan scholen die culturele projecten op zetten. 

Deze staan gebundeld in een een handig overzicht (in samenwerking met Klascement). 

Als je subsidiebeheerder (=dynamobeheerder) bent, kan je een aanvraag doen voor dynamoOPWEG of dynamoPROJECT.

 • Je moet eerst beheerder worden van je schoolpagina
 • De aanvraag wordt verstuurd naar het algemene e-mailadres van de school. De beheerder van deze mailbox (secretariaat of directie) moet je aanvraag goedkeuren door op de link in de e-mail te klikken. Krijg je dit bericht op het algemene e-mailadres niet? Neem dan contact op met CANON Cultuurcel en we passen het algemene e-mailadres aan (canon [at] ond.vlaanderen.be).

Liever stap voor stap? Lees dan de handleiding 'inloggen, registreren, je schoolpagina vinden en dynamobeheerder worden'

Wil je meer informatie over de status van je aanvraag? Het je een vraag rond uitbetalingstermijnen of het evaluatieverslag? 

Hiervoor kan je terecht bij CANON Cultuurcel  (canon [at] ond.vlaanderen.be). 

Niet als het gaat om een eenmalige activiteit. Wel als deze activiteit een geïntegreerd onderdeel is van je totale project. Dan kan je de kosten onderbrengen onder toegangsgeld, max 250 euro.

Ja, zeker en vast. Per jaar kan je per vestiging van je school één dynamoPROJECT indienen. Let wel: heeft je school in de vorige ronde al een goedgekeurd project, dan moet je de eerstvolgende subsidieronde overslaan.

Een project herhalen kan, maar maak duidelijk in je nieuwe aanvraag op welke manier het vorige project geëvalueerd en geëvolueerd is. Op welke vlakken wordt het concept aangepast en is het vernieuwend. Je beschrijft dus sterke punten, werkpunten en op welke manier dit project een vernieuwende aanpak heeft ten opzichte van het vorige project. Je vernieuwde, creatief project is dus geen identieke herhaling van een vorig project.

Gratis vervoer via dynamoOPWEG kan niet tijdens de spitsuren. Gelden deze uren ook voor leerlingen van het deeltijds kunstonderwijs die op zaterdag een culturele uitstap plannen?

Op zaterdag (enkel voor het deeltijds kunstonderwijs) geldt inderdaad de regeling in verband met de spitsuren niet. Het invulformulier laat echter niet toe om een tijdstip tussen 15.30u en 18.30u in te vullen.

Je kan als volgt een aanvraag indienen:
Geef een tijdstip in dat door het formulier wel wordt geaccepteerd.
In het veld ‘lijnnummer(s) terugreis’ geef je in dit geval het lijnnummer in en ook het juiste tijdstip. Bijvoorbeeld:
Lijn 230. Aan de halte om 16.45u (Zaterdag geldt spitsuurregeling niet)


 
Deze regeling geldt alleen op zaterdag voor scholen uit het Deeltijds Kunstonderwijs.
Alle andere regels (max. 30 personen per rit; max. één aanvraag omwisselen per rit) blijven uiteraard gelden.

Ik heb enkel een heenreis nodig. Mag ik bij vertrek gratis rijden met dynamoOPWEG en terugkeren op een andere manier? Hoe vul ik dan het aanvraagformulier voor gratis vervoer in? 

Het formulier verwacht inderdaad dat je een heenreis én terugreis aanvraagt. Enkel een heenreis nodig?

Vul het formulier in. Wanneer het tijdstip van de terugreis tijdens de spitsuren valt, mag  je het tijdstip aanpassen zodat je aanvraag toch aanvaard wordt.  Bij 'lijnnummer(s) terugreis' vermeld je in dit geval het correcte tijdstip van terugkeer en de manier waarop je zal terugkeren. Bijvoorbeeld terugreis om 16.00u met betaald ticket voor lijn 48

Bij het vertrek toon je de gratis dynamoOPWEG voucher en het betalende ticket  aan de buschauffeur. 

De terugreis gratis via dynamoOPWEG en de heenreis tijdens de piekuren? Dat kan ook op dezelfde manier.  

 

Kan ik via dynamoOPWEG ook gratis vervoer aanvragen voor een uitstap met de NMBS? Is er gratis vervoer via de bussen van de vervoersmaatschappij TEC?

We hebben alleen een overeenkomst met De Lijn, niet met andere vervoersmaatschappijen. Ook niet met de NMBS. 

Wanneer je op stap gaat in het kader van een dynamoPROJECT op jouw school, dan kan je de gemaakte vervoerskosten (met bus, trein, tram) ook vermelden in je aanvraag. We betalen zulke vervoerskosten terug tot max. 500 euro. Lees hier meer over de voorwaarden voor een dynamoPROJECT.

Om je makkelijker te kunnen helpen, kan een medewerker van Cultuurkuur je vragen naar het webadres van jouw schoolpagina op deze website. Hoe vind je dit?

Zoek je schoolpagina op Cultuurkuur. Wanneer je je eigen schoolpagina op Cultuurkuur bezoekt, verschijnt het adres automatisch in de adresbalk van je browser. Het adres begint steeds met www.cultuurkuur.be/agenda/g/ en eindigt met een reeks letters en cijfers.

Gratis met De Lijn via dynamoOPWEG kan enkel tijdens de daluren. Indien u toch vroeger wil vertrekken of tijdens de spitsuren (15.30u - 18.30u) wil terugkeren, dan moet u voor die verplaatsing gebruik maken van het betalende aanbod van De Lijn voor leerlingenvervoer

De heenreis betalend via De Lijn en de terugreis gratis via dynamoOPWEG? Dat kan. Geef 9.00u als vertrektijdstip op in het aanvraagformulier op deze website. Bij het vertrek toon je het betalende ticket aan de buschauffeur en je zegt dat je voor de terugreis wel gebruik zal maken van de gratis dagpas via dynamoOPWEG.  

De heenreis gratis via dynamoOPWEG en de terugreis tijdens de piekuren? Dat kan ook op dezelfde manier.  

Ik wil gratis naar een centrum voor natuureducatie of naar een organisatie die een educatief aanbod heeft in verband met milieu. Kan dat?

 

Met dynamoOPWEG kan u gratis naar een culturele bestemming.

Om een milieu-educatieve bestemming te bereiken kan je via Milieuzorg op school (MOS) een gratis MOS-bus- en trampas krijgen. Vul daarvoor het aanvraagformulier in van de provincie waarin je school gelegen is, ten minste 10 dagen voor de reis. 

Lijst met organisaties met een milieu-en/of natuureducatief aanbod

Gratis vervoer via dynamoOPWEG is bedoeld voor een verplaatsing met de klas naar een culturele bestemming. In afspraak met De Lijn hebben we het maximum vastgelegd op 30 personen per rit (met begeleiders inbegrepen).

Mag je dan meerdere aanvragen indienen, telkens voor een andere klas

Dit kan voor De Lijn alleen als het gaat om afzonderlijke ritten

Klas 3A neemt om 9.05u de bus naar de bib en keert om 11.10u terug.

Klas 3B kan dan met de bus van 10.05u naar de bib en keert om 12.10u terug.

In dat geval vraag je voor elke klas apart een dynamoOPWEG aan. Raadpleeg de routeplanner van De Lijn. Vermeld voor elke klas het juiste tijdstip van de heen- en terugreis en het nummer van de rit in je aanvraag.

Het is niet toegelaten om met meer dan 30 personen dezelfde busrit of tramrit te nemen. De Lijn heeft voor deze verplaatsingen wel een (betalend) aanbod voor leerlingenvervoer.

 

 

Je kan deze Powerpointpresentatie gebruiken. 

Onderstaand filmpje geeft een kort overzicht. Op ons YouTube-kanaal vind je meer voorbeelden.

 

Het maximale ondersteuningsbedrag voor een creatief schoolproject is 2000 euro. Deze subsidie kan je gebruiken voor 4 soorten projectkosten:

1. Samenwerken met een externe partner – max. 2000 euro

Het betrekken van een culturele partner van buiten de school brengt een unieke en verrijkende dynamiek met zich mee. Dit is de hoofddoelstelling van een dynamoPROJECT. Je mag de subsidie dan ook maximaal gebruiken voor kosten die hiermee samengaan. Op het aanvraagformulier is er een apart onderdeel voorzien waarin je de namen van deze mensen of organisaties vermeldt.

Het streefdoel is een project waarbij leerlingen een samenhangend traject doorlopen dat gradueel opgebouwd is, dat de tijd neemt om uitgediept te worden en dat geïntegreerd is in de vakken. De externe partner stapt in een actief en creatief proces met de leerlingen en de leerkracht professionaliseert zich hierdoor.

Het boeken van een kant-en-klaar aanbod is geen samenwerking op maat. Het is dus belangrijk dat beide partijen overleggen en hun verwachtingen op elkaar afstemmen.

Zoek je nog externe partners in je buurt? Bij organisaties vind je het aanbod en de contactgegevens van heel wat mogelijke cultuurpartners.

Vervoersonkosten van externe partners worden verrekend in de factuur voor samenwerking met externen.

2. Door leerlingen creatief te verwerken materiaal – max. 500 euro

Stof voor een modeproject, schildersdoek voor een beeldend project of planken voor een designproject zijn mogelijke voorbeelden. Maak ecologische materiaalkeuzes en ga bij voorkeur voor duurzaam of recycleerbaar materiaal.

Wat niet in aanmerking komt:

 • aankoop of huur van audiovisueel materiaal
 • huur van materiaal (kostuums, decor, geluidsinstallatie …)
 • huur van infrastructuur (zaal …)
 • aankoop of huur van educatief materiaal of didactische methodes (leskoffers, handleidingen, educatieve pakketten, boekenpakketten … )
 • verblijfskosten
 • maaltijdonkosten of kosten voor recepties
 • drukwerk of fotokopieën
 • dossierkosten of administratieve kosten
 • geschenken en representatieonkosten
 • nascholingen of vormingen voor leerkrachten
 • hardware- en softwaremateriaal
 • meubilair
 • verzekeringen
 • SABAM 

Denk je toch iets van deze lijst nodig te hebben voor je dynamoPROJECT? Bij andere subsidies vind je een overzicht van ondersteuning die wordt verleend door steden, gemeentes  … waaronder (bijna) gratis materiaal.

3. Vervoerskosten – max. 500 euro

Ga je in het kader van het dynamoPROJECT naar een culturele bestemming, dan mag je de gemaakte vervoerskosten inbrengen.

Via dynamoOPWEG kan je met groepen tot 30 personen gratis gebruik maken van de diensten van De Lijn om naar culturele bestemmingen te reizen.

Vervoersonkosten van externe partners worden verrekend in de factuur voor samenwerking met externen.

4. Toegangsgeld – max. 250 euro

Voor een bezoek aan een culturele bestemming dat past binnen je dynamoPROJECT kan je toegangsgeld inbrengen.

Bij wie kan ik terecht met specifieke vragen over het aanbod dynamoOPWEG? Wie zijn de contactpersonen bij De Lijn voor het aanbod van dynamoOPWEG?

Meer informatie over dynamoOPWEG en andere producten van De Lijn vind je hier.

Heb je specifieke vragen, neem dan vooraf contact met de regioverantwoordelijke van De Lijn:

De Lijn Antwerpen

Grotehondstraat 58 2018 Antwerpen

Tel. 03 218 14 11

Fax. 03 218 15 00

Mail: versterkingsritten.ant [at] delijn.be

Info: 03 218 15 33 (Wendy Thielemans)

De Lijn Limburg

Grote Breemstraat 4 3500 Hasselt

Tel. 011 85 02 11

Fax. 011 25 32 92

Mail: christine.janssens [at] delijn.be

Info: 011 85 42 51 (Christine Janssens, relatiebeheerder)

De Lijn Oost-Vlaanderen

Brusselsesteenweg 361

9050 Gentbrugge

Tel. 09 211 91 11

Fax. 09 211 91 10

Mail: versterkingsritten.ovl [at] delijn.be

Info: 09 211 93 34 (Lutgarde Depraetere)

De Lijn West-Vlaanderen

Nieuwpoortsesteenweg 110

8400 Oostende

Tel. 059 56 52 11

Fax. 059 56 52 12

Mail: wvl [at] delijn.be

Info: 059 56 52 25 (Trui Lambrecht)

De Lijn Vlaams-Brabant

Martelarenplein 19

3000 Leuven

Fax. 016 31 37 12

Mail: speciaalvervoer.vlbrab [at] delijn.be

Info: 016 31 36 53 (Bert Van Erdeweghe)

Brusselse scholen die van het gratis lijnvervoer wensen te genieten, nemen contact op met De Lijn. https://www.delijn.be/nl/contact/klantendienst

De Lijn Centrale Diensten

Neem contact via het online contactformulier van De Lijn: https://www.delijn.be/nl/contact/klantendienst

Aanmelden en registreren

Je kan je profielgegevens zoals je e-mailadres eenvoudig aanpassen. 

Dat kan via deze link, of door op je gebruikersnaam in de balk bovenaan te klikken. Een menu opent, waar je op "Mijn profiel bewerken" klikt.

Achter de tab ‘logingegevens’ kan je je gebruikersnaam en e-mail zien.

De door jou gekozen gebruikersnaam maakt je binnen onze diensten uniek. Het is bijgevolg niet mogelijk om je gebruikersnaam te wijzigen. 

Andere gegevens zoals je e-mailadres kan je wel aanpassen.

 

Je kan je paswoord eenvoudig resetten via deze link. Geef je e-mailadres op en je ontvangt een e-mail met verdere instructies.
Je kan ook steeds je paswoord wijzigen via je profiel.

Met UiTiD kan je je aanmelden op verschillende websites, zoals UiTdatabank.beCultuurkuur.be en UiTinVlaanderen.be via een beveiligde verbinding. 
Log met je UiTiD in op Cultuurkuur.be. Zo kan je pagina’s van organisaties en scholen volgen en aangeven dat je werkt voor een organisatie of school.

Je moet subsidiebeheerder (=dynamobeheerder) zijn voor jouw school om een aanvraag te doen voor dynamoOPWEG of dynamoPROJECT.

Dat betekent dat je gebruikersnaam verbonden is aan de pagina van jouw school op Cultuurkuur. Deze goedkeuring vraag je eenmalig. Daarna kan je zelf zo vaak als je wenst een subsidie of gratis vervoer aanvragen.

Zoek je school in de algemene lijst met scholen.

Bezoek de pagina van jouw school op Cultuurkuur. Onderaan vind je een uitnodiging om beheerder te worden. Klik op de oranje knop. De aanvraag wordt verstuurd naar het algemene e-mailadres van de school. De beheerder van deze mailbox (secretariaat of directie) moet je aanvraag goedkeuren door op de link in de e-mail te klikken. 

Liever stap voor stap?

Lees dan de handleiding 'inloggen, registreren, je schoolpagina vinden en dynamobeheerder worden'

Je schoolpagina aanpassen

Van zodra je beheerder bent krijg je op de schoolpagina een extra blok met beheersopties:

 • medewerkers en rollen beheren
 • contactinformatie aanpassen
 • ...

Handleiding 'je schoolpagina aanpassen'