Om een dynamoPROJECT te kunnen indienen, moet je ingelogd zijn en beheerder zijn van je schoolpagina. Hier tonen we hoe je beheerder van je schoolpagina wordt.
Ga naar het aanvraagformulier
- Ga naar je schoolpagina door op je profielfoto te klikken. De naam van je school verschijnt in het menu als je beheerder bent van die schoolpagina (1).
- Je kan je school ook zoeken via de scholenzoeker onder het menu ‘Scholen’ (2).
- Klik op dynamoPROJECT (3). Zie je dit tabblad niet, dan ben je niet ingelogd of geen beheerder van de schoolpagina. Breng dit eerst in orde. Zo word je beheerder van een schoolpagina.
De overzichtspagina
- Op deze pagina zie je een overzicht van eerdere dynamoPROJECTEN van je school en hun status (1). Klik op hun projecttitel om ze te openen.
- Klik op ‘PROJECT toevoegen’ om een nieuwe aanvraag in te dienen (2).
De projectaanvraag bestaat uit 3 tabbladen
Vul de 3 tabbladen aan de linkerzijde stap voor stap in. Je kan van het ene naar het andere tabblad gaan, je gegevens worden dan automatisch bewaard.
Tabblad Projectgegevens
- De sterretjes verwijzen naar een verplicht veld (1).
- Het info-icoon geeft je meer uitleg over een onderdeel (2).
- Je kan de invulvakken groter maken als je dat makkelijker vindt om te werken. Trek daarvoor de streepjes in de rechterbenedenhoek naar beneden (3).
- Klik op de knop ‘Opslaan’ om je project op te slaan (4). Zo kan je er later aan verder werken.
Tabblad Externe partners
- Noteer alle externe partners met wie je wil samenwerken. Als je deze partner niet vermeldt, kan je er geen facturen van terugvorderen.
- Typ (een deel van) de naam van je externe partner (1). Geef de zoekfilter een seconde de tijd om je partner te vinden in de databank van Cultuurkuur.
- Staat je partner er niet tussen? Controleer dan eerst de correcte schrijfwijze van de organisatie. Ben je zeker dat de partner nog geen pagina heeft op Cultuurkuur, voeg hem dan manueel toe (2).
- Voeg een partner enkel toe als deze zelf op de hoogte is van jullie samenwerking.
- Leg uit wat de rol en inbreng is van de partner (3).
- Klik op ‘Externe partner opslaan’ (4).
Tabblad Uitgaven en Inkomsten
- Noteer bij ‘Financiële steun die je via dit dynamoPROJECT vraagt’ hoeveel euro je aanvraagt (1). Deze kosten mogen per onderdeel het maximumbedrag niet overschrijden. Lees welke kosten in aanmerking komen.
- Wanneer je een bedrag invult, verschijnt er een nieuw invulkader (2). Daarin specifieer je waarvoor je de kosten plant te gebruiken. Bijvoorbeeld: Als je een bedrag aanvraagt bij ‘Toegangsgeld’, noteer je in je projectidee waarvoor dat toegangsgeld gebruikt zal worden: gidsbeurt in museum C. Bij ‘Totaal’ verschijnt het totaalbedrag dat je aan Cultuurkuur vraagt (maximum 2000 euro).
- Noteer bij ‘Subsidies van andere organisaties’ de geplande inkomsten van andere instanties (3). Dit bedrag heeft geen invloed op het bedrag dat je in deze aanvraag aanvraagt.
- Noteer bij ‘Gegevens van de rekening en van de school’ het officiële rekeningnummer van de school (4). Niet het rekeningnummer van de vriendenkring, de ouderwerking (oudercomité of -raad), een vzw ...
- Het vestigingsnummer is niet gelijk aan het instellingsnummer van je school. Eén instelling kan meerdere vestigingen hebben. Het vestigingsnummer is een cijfer dat bestaat uit 10 cijfers. Het wordt ook 'het boekhoudkundig vestigingsnummer' of 'het nummer van de vestigingseenheid in de kruispuntdatabank van ondernemingen' genoemd. Onder het info-icoon vind je meer info en de website om het vestigingsnummer van je school op te zoeken (5).
Dien je project in
- Klik op ‘Indienen’ wanneer je de hele projectaanvraag hebt ingevuld (1). Het systeem checkt of je alle verplichte velden hebt ingevuld, indien niet krijg je hiervan een melding.
Na het indienen kan je niets meer wijzigen aan je project. Er kunnen ook geen andere projecten meer ingediend worden voor deze juryronde. Wil je toch iets wijzigen, contacteer ons via dynamo [at] ond.vlaanderen.be (dynamo[at]ond[dot]vlaanderen[dot]be) en vertel wat je graag wil wijzigen. Wij brengen dit voor je in orde of contacteren je voor meer info.
Controleer of jouw dynamoPROJECT correct is ingediend
Zie je de status ‘In Aanmaak’, dan is je project nog niet ingediend.
Pas wanneer je de status ‘Project ingediend’ ziet, is je project correct ingediend. Je project wordt beoordeeld bij de eerstvolgende dynamoronde (15 mei of 15 nov.)
Na jurering brengt Cultuurkuur je via e-mail op de hoogte van de goed- of afkeuring van je project. Je status verandert dan in ‘Goedgekeurd’ of ‘Afgekeurd’.
Na afloop van je project heb je 30 kalenderdagen tijd om je inhoudelijk én financieel verslag in te vullen. Tijdens deze periode zie je de volgende status: ‘Afgelopen, geen verslag’. Hulp nodig bij de afhandeling? Deze handleiding helpt.
Zodra je beide verslagen correct ingediend zijn, verandert je status naar ‘Afgelopen met verslag’. Nu ben je volledig klaar met je dossier. Een dynamomedewerker kijkt je dossier na. Bij vragen word je gecontacteerd.
Wanneer alles in orde is, wordt je dossier uitbetaald. De status verandert in ‘Uitbetaald’.
Ben je te laat met het indienen van je twee verslagen? Dan wordt het toegekende bedrag niet meer uitbetaald. De status verandert in ‘Niet uitbetaald’.