Toegankelijkheidsverklaring Cultuurkuur
Cultuurkuur streeft ernaar om haar platform zo breed mogelijk toegankelijk te maken, in overeenstemming met het Bestuursdecreet van 7 december 2018 volgens de Europese Richtlijn 2016/2102.
Deze toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op de website https://www.cultuurkuur.be/
Wat doen we om dit platform toegankelijk te maken?
- We toetsen het platform aan de recentste richtlijnen. De onderdelen van de gebruikersinterface, de formulieren en de navigatie van het platform zijn goed bedienbaar. De informatie en het gebruik van de interface zijn begrijpelijk.
- Onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen ze toe waar nodig.
Welke delen zijn (nog) niet toegankelijk?
1.1.1 Niet-tekstuele content
We spannen ons in om een linktitel te geven die de functie van de link voor een ankerelement beschrijft. Bij een aantal img elementen kan het alt-attribuut nog beter gebruikt worden.
1.3.1 Informatie en relaties
Het gebruik van h1-h6 om sectiekoppen te identificeren en het gebruik van semantische markeringen om benadrukte of speciale tekst te markeren is nog niet overal correct.
1.4.3 Contrast (Minimum)
Sommige pagina’s voldoen nog niet aan de juiste contrastverhouding tussen de tekst (en tekst in beeldvorm) en de tekstachtergrond.
2.4.1 Blokken omzeilen
Sommige pagina’s bevatten nog geen link:
- aan de bovenkant van de pagina om direct naar het hoofdgedeelte van de inhoud te gaan
- aan het begin van een herhaald inhoudsblok om naar het einde van dat blok te gaan
- aan de bovenkant van de pagina om naar elk van de inhoudsgebieden te gaan
3.2.2 Bij input
We zorgen voor een verzendknop om een verandering van context te initiëren.
4.1.1 Parsen
Een duplicatie van de waarden van het type ID werkt nog niet overal even succesvol.
4.1.2 Naam, rol, waarde
Gebruik van formulierelementen en links wordt nog niet overal gebruikt.
Problemen met toegankelijkheid melden
Kom je een probleem tegen omtrent de toegankelijkheid of heb je een suggestie om het nog toegankelijker te maken? Meld het ons via canon [at] ond.vlaanderen.be (canon[at]ond[dot]vlaanderen[dot]be). Vermeld daarbij de link naar de webpagina waar je het probleem rond toegankelijkheid bent tegengekomen. We bekijken hoe we jou kunnen verder helpen en hoe we de toegankelijkheid kunnen verbeteren.
Datum van deze toegankelijkheidsverklaring
Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 19 april 2023. We baseerden ons op een beoordeling van de dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid dat optreedt als controle-orgaan voor de toegankelijkheid van publieke websites en mobiele applicaties in Vlaanderen. De dienst Diversiteitsbeleid maakt zijn screeningsrapporten over aan de Federale Overheidsdienst BOSA (kortweg: FOD BOSA).