U bent hier:

Resolution


15 +

TheatervoorstellingResolution graaft in de ziel van een vader die zijn achttienjarige dochter heeft verloren in een verkeersongeval veroorzaakt door een dronken chauffeur. De vader is verblind door woede, pijn en verdriet. Hij wil de dader hetzelfde aandoen als wat die man zijn dochter heeft aangedaan: hem van het leven beroven. Zijn wraakzucht slaat echter om in wanhoop.
Resolution van de Britse acteur en auteur Pip Utton. Het graaft in de ziel van een vader die zijn achttienjarige dochter heeft verloren in een verkeersongeval veroorzaakt door een dronken chauffeur. De vader is verblind door woede, pijn en verdriet. Hij wil de dader hetzelfde aandoen als wat die man zijn dochter heeft aangedaan: hem van het leven beroven. Zijn wraakzucht slaat echter om in wanhoop. Ook de dader kan de schuld niet dragen.

Het stuk speelt in op de thema’s die ook Dostojevski niet schuwde: schuld en boete. Waar houdt het ene op, en begint het andere? Roger Wijnen speelt in deze voorstelling zowel de woedende vader als de radeloze dader; de dunne grens tussen misdaad en straf wordt uitgelicht.


Praktische informatie

prijs: 650 EUR (inclusief btw, exclusief auteursrechten)
begeleidende educatieve verwerkingsmap
voor- of nagesprek mogelijk
spel: Roger Wijnen
auteur: Pip Utton
vertaling: Catrien Hermans

Lees meer

Roger Wijnen
Vlaams Fruit Educatief
op afspraak
Op afspraak
  • › ASO - derde graad
  • › BSO - derde graad
  • › KSO - derde graad
  • › TSO - derde graad

Vlaams Fruit Educatief


Bekijk meer details & aanbod van Vlaams Fruit Educatief

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina