Droomedaris - Rex


Theatervoorstelling‘Vaderke en Moederke’ is een licht absurde voorstelling over een vader en een moeder die geen kind hebben, nooit gehad en zeker nog niet op komst, maar die er klaar voor willen zijn, mocht het komen. ‘Vaderke en Moederke’ is zoals een brandoefening; wat doen we als het ooit brandt.

De Papa en De Mama bereiden zich voor op een kind dat misschien ooit komt. Onder het motto ‘voorbereiding is alles’ worden alle mogelijke situaties die een kind zouden kunnen meemaken of teweegbrengen worden onder de loep genomen en ingeoefend.
Het onbestaande kind confronteert De Papa en De Mama vooral met henzelf en met elkaar. Dat maakt dat een onbestaand kind opvoeden moeilijker is dan het lijkt.
‘Vaderke en Moederke’ speelden we ooit allemaal. Het is een onontbeerlijk onderdeel van groeien. Het leert een kind sociale vaardigheden en uiteindelijk ook gedrag aan. Het imiteren van ‘ouders’ helpt ons te worden wie we zijn.
‘Vaderke en Moederke’ is een licht absurde voorstelling over een vader en een moeder die geen kind hebben, nooit gehad en zeker nog niet op komst, maar die er klaar voor willen zijn, mocht het komen. ‘Vaderke en Moederke’ is zoals een brandoefening; wat doen we als het ooit brandt.
Vaderke en Moederke is na ‘Koffers op reis’ de tweede samenwerking tussen Sophie Derijcke en Stijn Van de Wiel. Opgeteld zijn deze twee goed voor 8 kinderen in hun dagelijks leven, want voor een grote bron van inspiratie zorgt in deze voorstelling.
Spel en concept Sophie Derijcke en Stijn Van de Wiel

Lees meer
Met Vaderke en Moederke
Organisatie Bloc 2030
Waar Toon kaart Schouwburg Luchtbal
Columbiastraat 8 A
2030 Antwerpen
Wanneer
Prijs € 4
Meer info