Een beest op je bord?
Vlees of geen vlees op je bord? Die keuze is niet eenvoudig. Gezondheidsoverwegingen, culturele en religieuze tradities en bezorgdheden over het klimaat maken dat we ervoor kiezen ander, minder of geen vlees te eten. Tijdens deze wandeling in het Leuvense stadscentrum verken je hoe vleesproductie en -consumptie evolueerden doorheen de tijd. Dat gaat van het levende dier en de veemarkten over de slachthuizen en de beenhouwerijen tot de keuken en het bord – thuis of op restaurant. Maar ook het niet-eten van vlees heeft een eigen geschiedenis met tal van sporen in de binnenstad. In CAG, het Stadsarchief en KADOC houd je halt om aan de hand van unieke erfgoedstukken deze geschiedenis verder te ontdekken.
Bekijk de lesfiche, download de ErfgoedApp en ga op stap met je klas. Onderweg vertellen kleine expo’s en filmpjes je nog meer.
Let op: Er is geen gids voorzien. De leraar gaat zelfstandig met de klas op stap
Een wandelkaart op papier vraag je aan via erfgoedcel [at] leuven.be
Organisatie: KADOC-KU Leuven. Bijkomende informatie bij locatie: Dit is een stadswandeling door Leuven.. Deze activiteit loopt tot: 30/06/2023.
