U bent hier:

Home

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

12 +

Film‘Home’ vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep ook John kennen. John zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot toe en dit zet elke relatie onder druk.

"In alledaagse, kleine situaties, legt 'Home' grote, persoonlijke drama’s bloot. Dit is een film die zijn eigenzinnigheid uit zijn herkenbaarheid haalt: een ongedwongen, maar onvermijdbare tragedie waarmee Fien Troch zichzelf overtreft." (De Morgen)

Fien Troch: “Het uitgangspunt voor 'Home' was een warm hart voor jongeren, voor het tiener zijn. Het vertelt hoe broos en ingewikkeld het is om puber te zijn en daarin de vaak moeilijke communicatie met volwassenen. Het is dan ook een film geworden die op het niveau van de jongeren zit en geen belerende vinger naar hen uitsteekt. Tegelijk raakt de film hele actuele thema’s aan en biedt hierdoor heel veel stof tot discussie en nadenken in het kader van de lessen.”

Bij deze film is het waardevol dat de leerkracht de film zelf eerst bekijkt en een goede inleiding voorziet voor de klasgroep. Belangrijk is ook om voldoende tijd te voorzien voor de nabespreking.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees meer

Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Toon kaart CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
ma 15 januari 2018 van 13:15 tot 13:15 ma 15 januari 2018 van 09:30 tot 09:30
€ 5,5
  • › ASO - derde graad
  • › BSO - derde graad
  • › KSO - derde graad
  • › TSO - derde graad

Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg

Contact
info@zwaneberg.be
015 25 07 70


Bekijk meer details & aanbod van Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina

Ontdek meer