Hotel de grote L


FilmKos woont met zijn vader en 3 zussen in hun familiehotel aan zee. Als hun vader in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor.

Wanneer hun vader plots in het ziekenhuis belandt, staan Kos en zijn zussen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van Sjoerd Kuyper.

In de jeugdfilms van Inneke Houtman komen kinderen vaak op vroege leeftijd in aanraking met de wereld van volwassenen (Mijn opa de bankrover, De Indiaan, Madelief: krassen in het tafelblad). Ook hier is de thematiek duidelijk aanwezig, maar zonder dat dit koste gaat van het jeugdige plezier. Bovendien verkennen en doorbreken de makers in deze film het stereotype beeld van 'jongens houden van voetbal en meisjes van mode' op een speelse manier.

Lees meer
Organisatie CC De Steiger Boom
Waar Toon kaart Cultuurcentrum De Steiger - Schouwburg
H. Spillemaeckersstraat 7
2850 Boom
Wanneer
Prijs € 2,5
Geschikt voor
  • › Gewoon lager onderwijs - derde graad
Meer info

Ontdek meer