luid - tout petit


Dansvoorstelling‘luid’ is een wervelende voorstelling waarin klanken beweging worden en beweging klank maakt. Twee vrouwen bespelen een grote installatie. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam. Er ontstaat een uitdagend spel tussen klank en dans, muziek en beweging.

‘luid’ is een wervelende voorstelling waarin klanken beweging worden en beweging klank maakt. Op het podium staat een grote installatie als bomen vol buizen, als takken met trechters. Maar als je goed luistert, dan hoor je geluiden. De installatie is een instrument! Twee vrouwen bespelen dit instrument. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam. Er ontstaat een uitdagend spel tussen klank en dans, muziek en beweging.

Na de voorstelling mag het publiek zelf het podium op om te experimenteren met de klanken van de installatie.

Na hun eerste voorstelling ‘Kom mee, Leon’ is tout petit terug te gast in CC Zwaneberg.

“tout petit baant zich een weg naar de essentie. […] De twee danseressen pakken […] groots uit in hun speelse bewegingsvariaties. Ze blijven verwonderen.”  Tuur Devens, in de Theaterkrant

tout petit is een dansgezelschap dat bestaat uit Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers. Ze kennen elkaar van de Fontys Dansacademie Tilburg. In 2012 begonnen ze met tout petit. Samen creëerden ze eerder drie straffe dansvoorstellingen voor jong publiek: Kom mee, Leon!, Schots en scheef en licht!. Ze maken voorstellingen die zowel abstract als figuratief zijn.

Lees meer
Organisatie Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Waar Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
Wanneer
Prijs € 5
Meer info

Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg

Reservaties

Contact
info@zwaneberg.be
015 25 07 70

Ontdek meer