Wie strijdt mee naar de titel ‘Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenenonderwijs 2018’?


Eten en drinken

18+Na het overweldigende succes van de eerste editie, organiseert CVO DE AVONDSCHOOL Oostende voor de tweede maal de wedstrijd voor ‘Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenenonderwijs’ op 7 december 2018.
Deze ‘battle’ vindt plaats in de Horeca-afdeling van CVO DE AVONDSCHOOL Oostende, Leopold III-laan 1 te Oostende, met aansluitend een galadiner in Kinepolis Oostende.

Alle afgestudeerde koks of koks in opleiding van een CVO, Syntra of VDAB uit Vlaanderen kunnen meedingen naar deze felbegeerde titel, dus ook uw cursisten. De manier om talent uit het volwassenenonderwijs in de schijnwerpers te zetten.

The battle
Het thema van de wedstrijd dit jaar is ‘Noordzeevis’. De deelnemers moeten eerst schriftelijk een innovatief en creatief recept met Noorzeevis insturen en dat uiterlijk tegen 28 oktober 2018. De ingezonden recepten worden vervolgens beoordeeld door een leesjury waaruit 6 finalisten genomineerd worden. De genomineerden worden voorgesteld tijdens de persvoorstelling op 8 november 2018. De finale op 7 december 2018, zal bestaan uit het bereiden van het ingezonden recept, gevolgd door een opgelegde proef.

De gerechten zullen beoordeeld worden door professionele en gevestigde chef-koks zoals Wout Bru (La Bru’sserie en Songlier des Ardennes), Bartel Dewulf (bekend als jurylid uit ‘Mijn Restaurant’ en kok bij de Rode Duivels), Filip Claeys (sterrenchef De Jonkman), Kenny Danschotter (chef-kok Weinebrugge Sint-Michiel) en Iain Wittevrongel (eigenaar restaurant Mondieu) en Eric Miete (Culinair Advisor Coppert Cress),
’s Avonds, op het galadiner in Kinepolis Oostende, zal de winnaar bekendgemaakt worden.

Meer informatie over de wedstrijd, het galadiner en de inschrijvingsmodaliteiten vindt u op www.deavondschool.be.

CVO DE AVONDSCHOOL Oostende is een centrum voor volwassenenonderwijs met vestigingen in Oostende, Roeselare, Izegem, Torhout en Koekelare.

Naast het ruime opleidingsaanbod Informatica, Technieken, Talen, Nederlands, Maritiem, Bedrijfsbeheer, Mode, Transport en logistiek biedt CVO DE AVONDSCHOOL Oostende volwaardige hotelopleidingen in dag- en avondonderwijs. Gaande van (hulp)kok tot wijn- en bierkenner en van bakker tot patissier.

Persmoment
Op donderdag 8 november 2018 om 19u vindt de persvoorstelling plaats, gevolgd door een culinaire receptie bij Garage Ter Steene Vermeire, Torhoutsesteenweg 704.

Contact
Sophie Claeys, Persverantwoordelijke T 0486 72 29 59
Paul De Soete, Verantwoordelijke organisatie T 0495 20 73 33
Pascal Carbonez, Wedstrijdleider T 0495 57 33 66
Patrick Vermaut, Directeur T 0477 700 710
CVO DE AVONDSCHOOL Oostende
Leopold III-laan 1 - 8400 Oostende

Lees meer
Organisatie CVO De Avondschool
Waar Toon kaart CVO DE AVONDSCHOOL
Leopold III-laan 1
8400 Oostende
Wanneer tot
Meer info

CVO De Avondschool


Ontdek meer