Cultuurkuur lokt je naar buiten

Zet die laptop aan de kant laten en trek er op uit. Ga het cultuuravontuur aan in musea, bibliotheken, kastelen en nog veel meer verrassende plekken.

Laat je verrassen door nieuwe plekken, boordevol cultuur. Bij onze culturele bestemmingen vind je zeker inspiratie. 

 

We zetten er alvast enkele op een rij:

  • Stappen tellen tijdens de zomer? Liever niet… misschien ga je graag fietsen en wandelen langs boeiende plaatsen. En wil je je leerlingen dit later mee laten ontdekken tijdens het komende schooljaar. Bekijk hier de fiets- en wandelroutes voor je klasuitstap, die aangeboden worden op Cultuurkuur.

 

  • Mag het wat stoer zijn? Het Legermuseum heeft zijn eigen geochaching-parcours, toegankelijk voor jong en oud. Ken je geocaching? Je zoekt via coördinaten naar een verborgen schat op een plek in de natuur, maar evengoed in een museum of culturele locatie. Spanning verzekerd! Los een tiental raadsels op en als beloning krijg je toegang tot de schat. Een fijne ontdekking.

 

  • Ook het Middelheimmuseum laat je speurneuzen in hun beeldenpark. Met het geocachespel Sculptopia trek je met een gps en enkele foto’s erop uit tussen de kunst en de natuur om het raadsel te ontwarren.

 

  • De Vlaamse meesters in situ laat je 45 geselecteerde werken van Meesters ontdekken, die zich ver van de platgetreden, drukke toeristenroutes bevinden. De bezoekers komen op allerlei verschillende plekken in Vlaanderen waar je de werken op hun oorspronkelijke locatie kan bewonderen. In musea natuurlijk, maar ook in kerken, kastelen, stadhuizen en andere historische plekken.

 

Kaartlezende groep