Games@School

Games zijn niet meer weg te denken uit de leefwereld van jongeren. Wil je die wereld naar de klas brengen en integreren in je les? Met Games@School breng je beelden uit populaire games als didactisch materiaal naar de klas.

Leerkracht geschiedenis Jeroen Van Kersavont vindt dat er heel wat interessant lesmateriaal te vinden is in games. Hij heeft het dan niet over de klassieke educatieve games, maar wel over de populaire games die jongeren vaak thuis spelen zoals Assassin's Creed, Call of Duty WWII … Wie verder kijkt dan de actie en het geweld, dat zeker ook aanwezig is, ziet een spelwereld vol historisch correct beeldmateriaal.

Met het project Games@School maakt Jeroen zelf filmpjes om als didactisch materiaal te gebruiken in de les. De jacht op een mammoet van dichtbij volgen in de Prehistorie? De piramides van Gizeh binnen wandelen? Een middeleeuwse burcht verkennen of de ellende van de Eerste en Tweede Wereldoorlog ervaren? Dat en veel meer kan allemaal in games, waar je in tegenstelling tot films zelf de controle hebt over de camera!

Voorlopig zijn de fragmenten vooral bruikbaar voor de lessen geschiedenis, mavo, wereldoriëntatie en PAV omdat de onderwerpen zich daar beter toe lenen. Jeroen maakt ook filmpjes over onderwerpen op aanvraag. Omdat dit een project is voor leerkrachten zijn de filmpjes ook reclamevrij. Fijn materiaal dus om aan de slag te gaan!

Thema
  • gaming
  • herinneringseducatie
  • mediawijsheid
Playstation gameconsole waaruit een afstudeer hoedje uitkomt