This is not a game

In de klas werken rond verdraagzaamheid en vluchtelingenproblematiek? This is not a game is een bordspel waarbij leerlingen in de huid kruipen van 14 vluchtelingen die leefden tussen de middeleeuwen en het heden.

Leerlingen verkennen via verhaalkaarten en doe-opdrachten het parcours van deze vluchtelingen. Ze brengen hun waargebeurd verhaal over hun tocht naar en uit ons land. Zo krijgen kinderen en jongeren inzicht in wat vluchten is, maken ze kennis met enkele basisbegrippen en ontdekken ze spelenderwijs de impact van vluchten.

Een handleiding voor de leerkracht geeft ondersteuning bij de naverwerking in de klas.

Het spel is geschikt voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs. Je vindt in de handleiding ook een verwijzing naar alle relevante eindtermen.

This is not a game is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, de Provincie West-Vlaanderen en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Thema
  • herinneringseducatie
  • interculturaliteit
  • wereldburgerschap
Cover van 'This is not a game: bordspel met verhalen van vluchtelingen'.  Cartoon van mensen die op een kar al hun bezittingen en koffers plaatsten en weg wandelen.