Ontdek Bokrijk, de vernieuwde versie.

Met het project ‘BKRK – bokrijk brandmerkt’ won Bokrijk de Ultimas prijs voor Cultureel Ondernemerschap 2018.

Het Openluchtmuseum van Bokrijk vierde in 2018 haar 60ste verjaardag. Om ook relevant te kunnen blijven voor de volgende generaties heeft Bokrijk zichzelf de voorbije jaren heruitgevonden. Met het project ‘BKRK – bokrijk brandmerkt’ won het de Ultimas prijs voor Cultureel Ondernemerschap 2018.

Bokrijk zet met dit project het vakmanschap in de kijker en toont de mogelijkheden voor verduurzamen naar de toekomst: 

Wat heeft het vakmanschap van vroeger ons vandaag te vertellen? Hoe laten eigentijdse vakmensen zich inspireren door oude vakmanschappen en technieken? Maar ook: hoe wordt het vakmanschap getransformeerd door nieuwe technologieën? 

 

Voor scholen zijn er themaroutes en ateliers, op maat van jouw groep:

- Onder de noemer ‘Beleef@Bokrijk’ gaat je klas op pad. Vanuit hun eigen leefwereld ontdekken de leerlingen in themaroutes het leven van vroeger.

- In de atelierroutes volgt de groep eerst een boeiende, interactieve route, afgewisseld met een bezoek aan de atelierschuren, waar de kinderen de basistechnieken van een vakmanschap aanleren en dus zelf de handen uit de mouwen steken. Er zijn routes rond brood bakken, honing maken, potten draaien, leder-, textiel- en houtbewerking.

Thema
  • erfgoed
  • mode en design
Jongen speelt met houten paal in Bokrijk