Nieuw: Beleidsevaluatie Kunstkuur
Kunstkuur ondersteunt lokale samenwerkingen tussen het deeltijds kunstonderwijs en scholen uit het basis-, secundair of hoger onderwijs. In het schooljaar 2019-2020 gingen de eerste samenwerkingsinitiatieven van start. In het schooljaar 2022-2023 werden deze initiatieven geëvalueerd in het kader van de beleidsevaluatie van Kunstkuur.
De beleidsevaluatie van Kunstkuur gaat na of de duurtijd van de lokale samenwerkingsinitiatieven en de overige organisatievoorwaarden, de aanvraag- en gunningsprocedure en de toekenning van de ondersteuningsmiddelen bijdragen tot de realisatie van de doelstellingen van Kunstkuur. De samenwerkingsinitiatieven die startten in schooljaar 2019-2020 werden daarbij geëvalueerd.
De beleidsevaluatie van Kunstkuur bestaat uit drie onderzoeksrapporten:
- Onderzoeksrapport over de procedures van Kunstkuur, uitgevoerd door het HIVA-Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KU Leuven:
“Beleidsevaluatie Kunstkuur 2019-2022. Evaluatie van de voorwaarden en procedures voor Kunstkuur-samenwerkingen”
- Inhoudelijke, kwalitatieve evaluatie van Kunstkuur, uitgevoerd door de onderwijsinspectie:
“Beleidsevaluatie Kunstkuur”
- Analyse van deelnemende scholen en academies, van het delend en lerend netwerk en van de betrokkenheid van de externe partners, uitgevoerd door het Departement Onderwijs en Vorming:
Kunstkuur in cijfers
De drie rapporten belichten verschillende aspecten van de samenwerkingsinitiatieven, maar vormen één geheel. Samen leveren de verschillende invalshoeken een veelzijdig en genuanceerd beeld op van de uitrol van Kunstkuur in het Vlaamse onderwijsveld.
- Kunstkuur
- / Basisonderwijs (lager en kleuter)
- Deeltijds kunstonderwijs (DKO)
- Hoger onderwijs
- Secundair onderwijs
