Bomen groeien in de wolken

Twee weken lang werd er in basisschool Sancta Maria in Leuven gewerkt en gespeeld met letters, woorden en beelden.

De volledige basisschool van Sancta Maria Basisschool Leuven, van de allerjongste instappers tot de leerlingen van het 6de leerjaar, dompelde zich onder in de poëziewereld van auteurs Sandrine LambertSiska Goeminne en Jef Aerts.

Gedurende 2 weken speelden de leerlingen met letters, woorden en teksten. Het begon prikkelend, met woorden, gedichten en beelden, workshops en vertellingen in iedere klas. Met een schat aan inspiratie en materiaal creëerden de kleuters en kinderen samen met hun leerkrachten een woordenfabriek, een klasgedicht, een poëzieportret…

Na een tweede bezoek van de jeugdauteurs kregen de gedichten meer vorm: op papier, in 3D, met heel de klas of individueel. Op de speelplaats, in de tuin en de rest van de school groeide een poëtisch verrassingsparcours. Gedichten in alle mogelijke vormen en formaten, een tekstfragment op een bril, een placemat, het hek van het kippenhok werd bekleed met mooie speelse zinnen...

Ouders, grootouders, broers, zussen en vriendjes werden uitgenodigd op de tentoonstelling in aanwezigheid van de auteurs, alle kinderen en leerkrachten. Bekijk alle sfeerbeelden!

Wil jij ook een literair traject op school?

Artforum zorgde bij dit project voor de begeleiding met de auteurs. Ze werken graag samen met scholen en zoeken samen met jou naar de ideale formule op maat (aantal sessies, thema, aansluiting bij vakken, betrokken auteurs en/of illustratoren...).