Tips en tricks leren van een echte graffitikunstenaar? Bring it on!

Samen met kunstenaar Tom Herck werkten de leerlingen Toegepaste Beeldende Kunst van Musart een groot graffiti project uit. Eerst werd Toms werk voorgesteld in de lessen kunstbeschouwing. Daarna ging Tom met de leerlingen aan de slag in meerdere sessies. Samen maakten ze ontwerpen die resulteerden in een gigantisch kunstwerk op school! 

‘Het was een erg fijne samenwerking met Tom Herck’, vertelt leerkracht Werner Geboers. ‘Zijn workshops met veel uitleg waren boeiend en hij stond open voor de ideeën van de leerlingen. Die open mind en vrijheid was een enorme meerwaarde voor onze leerlingen. Zo werd het kunstwerk iets dat helemaal van hen was.  

'Oorspronkelijk is hij begonnen als graffiti-artiest. Dat leunt heel dicht aan bij de interesses van onze leerlingen. Samen met én onder zijn leiding maakten ze een graffiti-kunstwerk in onze school.

Tom Herck is als kunstenaar bekend geworden met zijn werk Holy Cow in Kuttehoven (2017), The Decline in Sint Truiden (2016) , Last Words (2019) in Sint Truiden en Wreckage in a Bottle in Oostende (2019). Dit zijn slechts enkele van zijn werken. Ondertussen is hij internationaal doorgebroken.

Auteur Raf Schevenels
Thema
Schooljaar 2019-2020