Drawing | The Bottom Line

Drawing | The Bottom Line is het resultaat van een reeks ontmoetingen gedurende een half schooljaar, tussen een groep jongeren van het CLW (centrum leren en werken Gent) en S.M.A.K. De jongeren maakten een animatiefilm en schreven een rapsong onder begeleiding van kunstenaar en muzikant Boris Zeebroek en rapper Froze.

Een 25-tal leerlingen van het Centrum Leren Werken (CLW) in Gent hebben in S.M.A.K. een serie van 15 workshops gevolgd rond de tentoonstelling Drawing | The Bottom Line. Voor de jongeren was het bezoek aan de tentoonstelling hun eerste kennismaking met hedendaagse kunst. Vanuit hun eigen interesses is daarna een workshoptraject gestart waarin de jongeren hun visie konden geven op de tentoonstelling.

Stop-motion en rap

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar en muzikant Boris Zeebroek werkten de jongeren met allerlei verschillende tekentechnieken die uiteindelijk verwerkt werden in een lange stop-motion animatie. In het begin aarzelend, maar later met meer trefzekerheid, experimenteerden zij met potlood, krijt en collage die door middel van stop-motion in beweging werden gebracht.

Onder begeleiding van de Gentse rapper Froze van de Gentse rapformatie Rauw & Onbesproken hebben de jongeren een rap opgenomen in een professionele studio als muzikale ondersteuning van hun project. Bij deze rap werd een speciale videoclip gemonteerd.